Van inspecteur in de offshore naar werkvoorbereider in de infratechniek

“Begin januari ben ik door Trident Group geplaatst bij A. Hak Electron als werkvoorbereider. Ik ben ingezet op drie grote projecten: één lopend project in Alphen aan den Rijn waarbij er een 25kV middenspanningkabel in de grond wordt gelegd en twee projecten in Den Haag waarvoor we nu de voorbereidingen treffen om binnenkort te starten.”

Carrièreswitch

“Voorheen werkte ik in de offshore industrie en heb ik een startup geleid. Op zee voerde ik lasinspecties uit op hoogte en op moeilijk bereikbare plekken. In de startup Prevalis heb ik een liftje helpen ontwikkelen om invalide mensen in- en uit hun vliegtuigstoel te kunnen tillen zonder handmatig tillen van passagiers. Vorig jaar laste ik een loopbaantransitiejaar in, omdat ik iets anders wilde gaan doen. Ik plaatste berichten op LinkedIn om mij te oriënteren of er een nieuwe uitdaging was. Daarop stuurde Leon de Graaf van Trident Group mij een mailtje: “ik denk dat ik wel iets kan met jou, laten we een keer contact hebben”. Hij is actief op zoek gegaan naar een passende functie. Dat was best lastig, omdat ik nog geen echte ervaring had in de ondergrondse infra- en hoogspanningstechniek en aannemerij.”

Stage lopen

“Na de zomer had Leon een ingang gevonden via een oude bekende bij A. Hak Electron. We spraken af om eerst anderhalve week stage te lopen, zodat we van beide kanten konden kijken hoe het beviel. In december hebben we de beslissing genomen om met elkaar verder te gaan. Inmiddels zit ik 2,5 maand in mijn inwerkperiode. Die duurt wat langer dan normaal omdat ik mij, naast de processen van het bedrijf, ook de ins en outs van de aannemerij eigen moet maken.”

Stapje extra

“De begeleiding van Trident heb ik ervaren als heel persoonlijk. Ze hebben extra moeite gedaan voor mijn plaatsing, omdat ik nog geen relevante ervaring in deze branche had. Hun netwerk heeft daarbij ontzettend geholpen. Mensen plaatsen is méér dan alleen cv’s naast elkaar houden, zoals vaak gebeurt in de detachering. Trident Group heeft voor mij een opening gecreëerd die niet vanzelfsprekend was en daar ben ik erg blij mee!”