Consortium rond baggeraar van oord bouwt windpark voor Zeeuwse kust

07-08-2018 | Een consortium bestaande uit baggeraar en maritiem dienstverlener Van Oord, projectdienstverlener Investri Offshore en groene-energiebedrijf Green Giraffe heeft de aanbesteding voor het windpark Borssele V binnengehaald.

De Deense windmolenmaker Vestas gaat de windturbines leveren. Het vijfde kavel in het windpark voor de Zeeuwse kust is bedoeld voor innovaties. Door nieuwe technieken te gebruiken worden installatietijd verkort en onderhoud verminderd. Ook wordt een nieuw systeem ingezet dat erosie van de zeebodem moet tegengaan en waarop tegelijkertijd oesters kunnen groeien. Als Borssele V in 2021 af is, levert het windpark 19 megaWatt aan energie. Dat is voldoende om 25.000 huishoudens van stroom te voorzien.